logic - онтологија

логика повеќе

мн. логики
Вид збор: Именка, женски род
Наука што се занимава со проучување на законитостите на човековото миcлење.
Албански: logjikë
Употреба: Филозофија
Закономерност во начинот на размислување, разумност, смисла.
Албански: logjikë
Употреба: Преносно значење
Како наставен предмет и учебник.
Албански: logjika
Употреба: Образование