located - онтологија

лоциран повеќе

Види и: лоцира (св. и несв.)
лоцирани
Вид збор: Придавка
Што се наоѓа во одредена локација.

расположен повеќе

Види и: расположи (св.)
расположени
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) расположи
Примери:
Градот е расположен во рамнина.