lithography - онтологија

литографија повеќе

мн. литографии
Вид збор: Именка, женски род
Графичка техника на умножување цртежи, слики или текстови кои претходно cе исцртуваат на литографски камен односно метална плоча и потоа се отсликуваат на хартија.
Албански: litografi
Употреба: Ликовна уметност
Слика изработена на тој начин.
Албански: litografi
Употреба: Ликовна уметност