licentious - онтологија

блуден повеќе

блудни
Вид збор: Придавка
Што се оддава на блуд.
Што има својство на блуд, што поттикнува на блуд.

разблуден повеќе

разблудна
Вид збор: Придавка
блуден, развратен
Примери:
Разблудни жени.