lexicographer - онтологија

лексикограф повеќе

мн. лексикографи
Вид збор: Именка, машки род
Лице што се занимава со лексикографија.
Употреба: Лингвистика

речникар повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Оној што составува речници; оној што издава речници.
Употреба: Разговорно