landslide - онтологија

свлак повеќе

мн. свлакови
Вид збор: Именка, машки род
Место на стрмна падина каде што се слизга земјата, свлечена земја.
Употреба: Геологија

свлечиште повеќе

мн. свлечишта
Вид збор: Именка, среден род
Ридско место каде што земјата се свлекува, се лизга.
Употреба: Геологија