lamb - онтологија

објагни повеќе

објагнат
Вид збор: Глагол, свршен
За овца - роди јагне.
Албански: pjell qingj
(се објагни) Се породи јагне.
Албански: pjell qingj
(се објагни) За јагне - се роди.
Албански: pjell qingj

ојагни повеќе

ојагнат
Вид збор: Глагол, свршен
За овца - донесе на свет јагне.
Албански: pjell qingj
Употреба: Зоологија
(се ојагни) За овца - роди јагне.
Албански: pjell qingj
(се ојагни) За јагне - се роди.
Албански: pjell qingj