laboratory - онтологија

лабораторија повеќе

мн. лаборатории
Вид збор: Именка, женски род
Специјално опремена просторија во која се изведуваат научни експерименти, се изработуваат разни препарати или се контролира технолошкиот процес.
Албански: laborator