justified - онтологија

заслужен повеќе

заслужни
Вид збор: Придавка
Што е добиен по заслуга.

заснован повеќе

Види и: заснове (св.)
заснованиот
Вид збор: Придавка
Што е поставен, што се темели врз факти, врз докази.

образложен повеќе

образложени
Вид збор: Придавка
Што содржи некакво објаснување, аргумент, образложение.

оправдан повеќе

оправданиот
Вид збор: Придавка
Што е основан, исправен, точен.

основан повеќе

основаниот
Вид збор: Придавка
Што е поткрепен со причина, докази, што е оправдан.
Албански: justifikuar, i bazuar