juice - онтологија

вода повеќе

мн. води
Вид збор: Именка, женски род
Сок што се добива со цедење или при варење овошје, зеленчук и сл.
Албански: lëng
Употреба: Гастрономија

сок повеќе

мн. сокови
Вид збор: Именка, машки род
Пијалак од некои плодови.
Албански: lëng
Употреба: Гастрономија

џус повеќе

мн. џусови
Вид збор: Именка, машки род
сок
Употреба: Гастрономија
Примери:
природен џус