jolly - онтологија

весел повеќе

весели
Вид збор: Придавка
Што предизвикува смеа.
Албански: gazmor

смешлив повеќе

смешливи
Вид збор: Придавка
Склон, расположен кон смеење.
Примери:
Смешливо суштество.

шен повеќе

Вид збор: Придавка
весел
Турски: şen
Употреба: Архаизам , Неменлив збор