irritation - онтологија

иритација повеќе

(едн.) иритацијата
Вид збор: Именка, женски род
надразнетост, вознемиреност, растревоженост
Албански: iritim, ngacmim
Воспаление на ткиво или на орган под дејство на физичко или на хемиско средство.
Албански: iritacion
Употреба: Медицина

надразба повеќе

мн. надразби
Вид збор: Именка, женски род
Силна возбуда на организмот или на одделен негов орган, предизвикан од влијанието на надворешни или на внатрешни фактори.
Употреба: Медицина

раздраженост повеќе

Види и: раздразнетост (ж.)
раздраженоста
Вид збор: Именка, женски род
раздразнетост

раздразливост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
раздразлив

раздразнетост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
раздразнет