inventor - онтологија

пронајдувач повеќе

мн. пронајдувачи
Вид збор: Именка, машки род
пронаоѓач

пронаоѓач повеќе

мн. пронаоѓачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што пронашол нешто ново што не постоело дотогаш.
Употреба: Технологија