intonate - онтологија

интонира повеќе

интонираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Даде, дава интонација, основен тон, започне, започнува со пеење или свирење.
Албански: intonoj, akordoj
Употреба: Музика и танц
обои, обојува, проткаи, проткајува
Албански: intonoj, jap ton
Употреба: Преносно значење