intimate - онтологија

интимен повеќе

интимниот
Вид збор: Придавка
Што е длабоко личен, внатрешен.
Албански: intim
Што се однесува на љубовните односи.
Албански: intime
Што се однесува само на близок круг пријатели, познаници.
Албански: intim

органски повеќе

органски
Вид збор: Придавка
Што му е внатрешно својcтвен на некого.
Албански: i lindur

приватен повеќе

приватни
Вид збор: Придавка
Што е длабоко личен, што не е за јавност.

фамилијарен повеќе

фамилијарни
Вид збор: Придавка
Интимен, близок, не присилен во односите.
Албански: familiar
Што изразува интимност, близост.
Албански: familiar