intermezzo - онтологија

интермецо повеќе

мн. интермеца
Вид збор: Именка, среден род
Кусо музичко дело што се исполнува меѓу чиновите на драмските и оперските претстави, меѓу две телевизиски емисии и сл.
Албански: intermexo
Употреба: Музика и танц