instinctive - онтологија

инстинктивен повеќе

инстинктивни
Вид збор: Придавка
Што е нагонски, несвесен, предизвикан од инстинктот.

нагонски повеќе

нагонскиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на нагон, што е предизвикан од нагон.