insensitive - онтологија

дебелокожен повеќе

дебелокожниот
Вид збор: Придавка
Што е бесчувствителен.

леден повеќе

ледениот
Вид збор: Придавка
Што е рамнодушен.
Албански: i ftoht
Употреба: Преносно значење

неосетлив повеќе

неосетливиот
Вид збор: Придавка
Што не е осетлив.

нечувствителен повеќе

нечувствителниот
Вид збор: Придавка
Што не е чувствителен.

опор повеќе

опориот
Вид збор: Придавка
строг, крут, неосетлив