insatiable - онтологија

изеслив повеќе

изесливиот
Вид збор: Придавка
Што сака и може многу да јаде.

незаситен повеќе

незаситениот
Вид збор: Придавка
Што не може да се засити.

ненаситен повеќе

ненаситни
Вид збор: Придавка
Што не се наситува со јадење.

неугаслив повеќе

неугасливиот
Вид збор: Придавка
Што не може да се смири, да стивне, што не ослабува.

стрвен повеќе

стрвни
Вид збор: Придавка
ненаситен