inhuman - онтологија

бесчовечен повеќе

бесчовечниот
Вид збор: Придавка
Што е без човечност.
Примери:
Бесчовечен однос.

нехуман повеќе

нехумани
Вид збор: Придавка
Што не е хуман.

нечовечен повеќе

нечовечни
Вид збор: Придавка
Што не е човечен.

нечовечки повеќе

нечовечкиот
Вид збор: Придавка
нечовечен
Што не му припаѓа на човекот, што не се однесува на човекот.

противчовечки повеќе

противчовечкиот
Вид збор: Придавка
нечовечки