inflamed - онтологија

воспален повеќе

воспалениот
Вид збор: Придавка
Заболен од инфекција и со температура.
Употреба: Медицина

запален повеќе

запалени
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) запали

инфламиран повеќе

инфламираниот
Вид збор: Придавка
воспален
Употреба: Медицина

распален повеќе

распалени
Вид збор: Придавка
За оган - разгорен, распламтен.
Примери:
распален оган, распалени дрва