indirect - онтологија

заобиколен повеќе

Види и: заобиколи (св.)
заобиколниот
Вид збор: Придавка
Што се извршува со заобиколување.

индиректен повеќе

индиректниот
Вид збор: Придавка
Што е посреден, заобиколен.

посреден повеќе

посредни
Вид збор: Придавка
Што се остварува по заобиколен пат, со посредство на некој или нешто.