inclined - онтологија

каил повеќе

Вид збор: Придавка
Согласен, склон, расположен за нешто.
Турски: kail
Употреба: Неменлив збор , Разговорно

наклонет повеќе

наклонетиот
Вид збор: Придавка
Што има наклон.
Што е склон кон нешто, што е на нечија страна.

склон повеќе

склони
Вид збор: Придавка
Кој има наклоност кон нешто.
Примери:
Склон кон пиење.
Кој има некаква намера, желба, готов кон нешто.
Примери:
Беше склон да го прифати предлогот.

склонен повеќе

Види и: склон (прид.)
склона
Вид збор: Придавка
склон