in future - онтологија

напред повеќе

Вид збор: Прилог
За во иднина (обично со предлогот за).
Албански: përpara

натаму повеќе

Вид збор: Прилог
Просторно и временски - од определено место, од определен момент, во иднина.
Албански: në të ardhmen