imprudent - онтологија

непретпазлив повеќе

непретпазливиот
Вид збор: Придавка
Што не е претпазлив, што не презема мерки на претпазливост.

неразумен повеќе

неразумниот
Вид збор: Придавка
Што не е разумен, што не се води од здрав разум.