impressive - онтологија

блескав повеќе

блескави
Вид збор: Придавка
Што се истакнува со некое добро својство; извонреден.

впечатлив повеќе

впечатливи
Вид збор: Придавка
Што остава силен впечаток, што се памети.

изразен повеќе

изразни
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) изрази

импресивен повеќе

импресивни
Вид збор: Придавка
Што остава и предизвикува силен впечаток.

претставителен повеќе

претставителниот
Вид збор: Придавка
Што остава забележлив впечаток, како квалитетен, успешен за да биде претставен во јавноста.

сјаен повеќе

сјајни
Вид збор: Придавка
Што остава силен впечаток.
Албански: madhështor, pompoz
Употреба: Преносно значење

штосен повеќе

штосниот
Вид збор: Придавка
Впечатлив, предизвикува внимание.
Употреба: Разговорно