impotent - онтологија

импотентен повеќе

импотентниот
Вид збор: Придавка
Што е неспособен, духовно и телесно немоќен.
Што е сексуално неспособен.
Употреба: Медицина

немоќен повеќе

немоќниот
Вид збор: Придавка
Што нема можност да дејствува, да даде резултат.

немошен повеќе

Види и: немоќен (прид.)
немошниот
Вид збор: Придавка
немоќен