impertinent - онтологија

безобразен повеќе

безобразниот
Вид збор: Придавка
Што е без образ, што не се срами од своите постапки, бесрамен, непристоен.
безочен, дрзок, насилен

безочен повеќе

безочниот
Вид збор: Придавка
безобразен

дрзок повеќе

дрскиот
Вид збор: Придавка
безобразен, безобѕирен
Примери:
дрзок поглед, дрска навреда

нахален повеќе

нахални
Вид збор: Придавка
наметлив, безобѕирен, бесрамен