immobile - онтологија

имобилен повеќе

имобилниот
Вид збор: Придавка
постојан, здрвен

недвижен повеќе

недвижниот
Вид збор: Придавка
Што не може да се пренесува, да се преместува.

неподвижен повеќе

неподвижниот
Вид збор: Придавка
Што не се движи.
Што не може да се движи, а се движел.
Што не може да се преместува.