hygienic - онтологија

хигиенски повеќе

Вид збор: Прилог
чисто, здраво
Примери:
Живее хигиенски.

хигиенски повеќе

Види и: хигиена (ж.)
хигиенска
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на хигиената; кој е заснован врз хигиената.
Примери:
Хигиенски навики.