hunchbacked - онтологија

грбав повеќе

грбавиот
Вид збор: Придавка
Што има грпка.

грбло повеќе

мн. грбловци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што е грбав.

гргулав повеќе

гргулавиот
Вид збор: Придавка
Што е подгрбавен, поднаведнат.

здиплен повеќе

Види и: здипли (св.)
здиплениот
Вид збор: Придавка
Што е собран, подгрбавен, смален.