huge - онтологија

баснословен повеќе

баснословни
Вид збор: Придавка
неверојатно голем, огромен

грамаден повеќе

грамадни
Вид збор: Придавка
Што е голем, крупен.

огромен повеќе

огромни
Вид збор: Придавка
Што е многу голем, што има големи димензии.

планина повеќе

мн. планини
Вид збор: Именка, женски род
Нешто во голема количина.
Албански: mal
Употреба: Преносно значење , Разговорно

стравотен повеќе

стравотни
Вид збор: Придавка
многу голем