howl - онтологија

виеж повеќе

мн. виежи
Вид збор: Именка, машки род
Виење, завивање на волк или куче.

виј повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
завивање
Употреба: Поетски збор

вој повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
виеж, виење
Употреба: Поетски збор

грохот повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Застрашувачки или тажен глас.
Српски: грохот