how - онтологија

како повеќе

Вид збор: Прилог
Прашален прилог, укажува на начинот на вршење на дејството и состојбата во директни прашања.
Во индиректни прашања.

колку повеќе

Вид збор: Придавка
(зам. прид.) Во реченици кога се истакнува нешто.

колку повеќе

Вид збор: Прилог
Во која количина или број е.
Во кој степен е.