hotelier - онтологија

хотелиер повеќе

мн. хотелиери
Вид збор: Именка, машки род
Сопственик или управител на хотел.
Употреба: Туризам

хотелиерка повеќе

Види и: хотелиер (м.)
мн. хотелиерки
Вид збор: Именка, женски род
За жена хотелиер.
Употреба: Туризам