hostile - онтологија

анимозен повеќе

анимозниот
Вид збор: Придавка
Што е злобен, непријателски расположен.

непријателски повеќе

непријателскиот
Вид збор: Придавка
Што припаѓа, што се однесува на непријател и на непријателка.