horsetail - онтологија

коњска опашка повеќе

(едн.)
Вид збор: Сложенка
Растение со лековити својства против туберкулоза, крвавење и бубрежни проблеми.
Латински: Equisetum arvense
Употреба: Ботаника , Медицина