horse power - онтологија

коњски повеќе

коњскиот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на коњска сила - практична единица за мерење моќност која не спаѓа во меѓународниот систем на мерни единици.
Албански: kalëfuqi
Употреба: Разговорно , Физика