hoof - онтологија

копитница повеќе

мн. копитници
Вид збор: Именка, женски род
копито
Албански: thundër
Употреба: Зоологија

копито повеќе

мн. копита
Вид збор: Именка, среден род
Рожест израсток на крајот од ногата кај некои цицачи.
Албански: thundërr
Употреба: Зоологија

пачунка повеќе

мн. пачунки
Вид збор: Именка, женски род
Копита на коза, овца, срна и сл.
Употреба: Зоологија

чапанка повеќе

мн. чапанки
Вид збор: Именка, женски род
Најдолниот дел од ногата на говедо, овца, коза; рожната материја.
Употреба: Зоологија

чапунка повеќе

Види и: чапанка (ж.)
мн. чапунки
Вид збор: Именка, женски род
Најдолниот дел од ногата на говедо, овца, коза; рожната материја.
Употреба: Зоологија