hold up - онтологија

вртка повеќе

врткаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Задржува некого без потреба.
Албански: vonoj
Употреба: Преносно значење

завртка повеќе

заврткаат
Вид збор: Глагол, свршен
Забави, задржи некого.
Албански: vërtis, ngadalson

заговори повеќе

Види и: говори (несв.)
заговорат
Вид збор: Глагол, свршен
Задржи, завртка некого со разговор.
Албански: vonoj

заматка повеќе

Види и: матка (несв.)
заматкаат
Вид збор: Глагол, свршен
(се заматка) Се задржи, се завртка (во разговор).
Албански: vonoj