history - онтологија

историја повеќе

мн. истории
Вид збор: Именка, женски род
(едн.) Минатото во неговиот непрекинат тек и развиток.
Албански: histori
(едн.) Наука што го проучува минатото; проучување на минатото.
Албански: histori
наставен предмет
Албански: histori
Употреба: Образование , Разговорно

историјат повеќе

мн. историјати
Вид збор: Именка, машки род
Опис на текот на некој настан.