himself - онтологија

сам повеќе

самите
Вид збор: Заменка
(во самостојна употреба) Место именка или лична заменка.
Албански: ai vetë

себе повеќе

Вид збор: Заменка
(датив – себе (си) си; (ген. - акузатив) – себе(си) Го заменува секое лице во еднина и множина.
Албански: vetë

себеси повеќе

Вид збор: Заменка
(ген. - акузатив) – себе(си)