healing - онтологија

илачлив повеќе

илачливиот
Вид збор: Придавка
лековит
Употреба: Дијалектен збор

исцелувачки повеќе

исцелувачкиот
Вид збор: Придавка
Што има моќ да исцелува.
Употреба: Медицина

лековит повеќе

лековитиот
Вид збор: Придавка
Што има својство да лекува, што има својство да исцелува, да оздравува.
Употреба: Медицина

лечебен повеќе

Види и: лековит (прид.)
лечебниот
Вид збор: Придавка
Што има својство да лекува.
Употреба: Архаизам , Медицина

терапевтски повеќе

терапевтска
Вид збор: Придавка
Што има лековито дејство.
Употреба: Медицина