hay mattress - онтологија

сламарица повеќе

мн. сламарици
Вид збор: Именка, женски род
Душек наполнет со слама.

сламарник повеќе

Види и: сламарица (ж.)
мн. сламарници
Вид збор: Именка, машки род
сламарица

сламеник повеќе

Види и: сламник (м.)
мн. сламеници
Вид збор: Именка, машки род
сламарица.

сламник повеќе

Види и: сламеник (м.)
мн. сламници
Вид збор: Именка, машки род
сламарица

сламњак повеќе

Види и: сламеник (м.)
мн. сламњаци
Вид збор: Именка, машки род
сламарица