harmonious - онтологија

благогласен повеќе

благогласниот
Вид збор: Придавка
Што е со благ глас, милозвучен.
Употреба: Музика и танц

согласен повеќе

согласни
Вид збор: Придавка
хармоничен, строен

строен повеќе

стројниот
Вид збор: Придавка
складен, хармоничен