hanging - онтологија

висечки повеќе

висечките
Вид збор: Придавка
Што виси, што е поставено во положба да виси.
Примери:
Висечки кујнски елементи.

надвиснат повеќе

Види и: надвисне (св.)
надвиснати
Вид збор: Придавка
што виси
низок, темен

обвиснат повеќе

обвиснатиот
Вид збор: Придавка
Што е олабавен, што виси.

свиснат повеќе

свиснати
Вид збор: Придавка
опуштен, олабавен
Примери:
Со свиснати раце.