haberdashery - онтологија

галантерија повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Ситна трговска стока за лична употреба.
Албански: kinkaleri, galanteri
Употреба: Економија
Продавница за таков вид стока.
Албански: galanteri
Употреба: Економија

сенештарница повеќе

мн. сенештарници
Вид збор: Именка, женски род
Дуќан во кој има сенешто, разни ситни работи.
Албански: kinkaleri
Употреба: Економија