guest - онтологија

гостува повеќе

гостуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Е гостин.
Албански: bëj gosti, mysafir
Настапува во друго место на спортски, музички и други манифестации.
Албански: mysafir
Употреба: Сцена