grove - онтологија

китка повеќе

мн. китки
Вид збор: Именка, женски род
Шумичка во поле, осамени дрвја на возвишение; место што личи на китка.
Албански: zabel
Употреба: Географија

кичер повеќе

мн. кичери
Вид збор: Именка, машки род
Височинка со облик на конус со мала шумичка.
Албански: zabel
Употреба: Географија

лаг повеќе

мн. лагови
Вид збор: Именка, машки род
Мала шумичка.
Албански: zabel

шумјак повеќе

шумјаци
Вид збор: Именка, машки род
Мала, ситна шума, горичка.
Албански: zabel, korije
Употреба: Екологија