grinding - онтологија

брусење повеќе

Види и: бруси (несв.)
(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
точење, полирање

смелување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
сомелување

толчење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
мелење, ситнење

шлајфување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
шлајфува
Германски: Schleifen